VII З'їзд Профспілки працівників зв'язку України відбудеться 17 листопада 2022 року у місті Києві

12:30 21.09.2022
Відповідне рішення було ухвалено 14 вересня п.р. на засіданні V Пленуму ЦК Профспілки працівників зв'язку України.
Як зазначив Голова Профспілки Микола Стародуб, що 30 листопада 2022 року спливає п'ятирічний термін повноважень виборних органів Профспілки працівників зв'язку України, голови та заступника голови Профспілки, передбачений Статутом. У зв'язку з цим, необхідно розглянути питання про скликання VІІ З'їзду Професійної спілки працівників зв'язку України. Щоб не порушувати термінів, З'їзд пропонується провести 17 листопада 2022 року у місті Києві.
Члени ЦК Профспілки затвердили порядок денний З'їзду, визначили норму представництва делегатів на З'їзд: 1 делегат від 900 членів профспілки, але не менше одного делегата від профспілкової організації (організаційної ланки) Профспілки та порядок виборів делегатів на З'їзд. Члени ЦК Профспілки вирішили, що обрання делегатів на VІІ З'їзд Професійної спілки працівників зв'язку України та делегування представників до складу виборних керівних органів Профспілки проводити на засіданнях виборних органів профспілкових організацій (організаційних ланок) Профспілки за умови широкої гласності та інформування первинних профспілкових організацій та членів Профспілки. Одночасно з виборами делегатів на VІI З'їзд Професійної спілки працівників зв'язку України проводити обговорення і висунення кандидатур на посаду голови Профспілки.
Відповідно до пункту 7 постанови V Пленуму ЦК Профспілки, рішення виборних профспілкових органів організаційних ланок Профспілки про обрання делегатів на VІI З'їзд Професійної спілки працівників зв'язку України, про делегування до складу виборних органів Профспілки та анкети на них, пропозиції щодо кандидатур на посаду голови Профспілки мають бути надіслані до ЦК Профспілки не пізніше 14 жовтня 2022 року.
Окрім того, на засіданні Пленуму ЦК Профспілки розглянуто інші питання профспілкової діяльності.